У Львові можна безкоштовно прочіпувати домашніх собак | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
У Львові можна безкоштовно прочіпувати домашніх собак
10 Жовтня, 20:00

У Львові можна безкоштовно прочіпувати домашніх собак

Учора, 9 жовтня, під час Міжнародної конференції з питань добробуту тварин, українські представники з Animal-id.net UA та британський фонд “Dogs Trust Worldwide”, підписали меморандум про пільгове чіпування тварин. Раніше, у 2017 році ЛКП “Лев” вже отримувало безкоштовні чіпи для собак від того ж самого фонду, передає “Захід.нет”.

Чіп, який вживлюють у тіло собаки, має вигляд капсули розміром з рисове зернятко. Він є абсолютно безпечними для тварини. Чіп має унікальний 15-значний номер, який закріплюється за собакою індивідуально і залишається за нею протягом всього життя. Крім того у ньому міститься повна інформація про власника тварини. У випадку, якщо собака загубиться, його буде легко повернути власникові. Крім того посилюється і контроль за господарем, аби той не надумав викидати тварину на вулицю.

“За підрахунками, у Львові є 40 тисяч домашніх собак, з них вже 10 тисячам вживили у  тіло чіпи”, – каже директорка ЛКП “Лев” Оксана Кошак.

Чіпувати собак можна як і в ЛКП “Лев”, так і в приватних ветклініках. Зазвичай така процедура коштує 300 гривень. Однак, після того, як ЛКП “Лев” отримає чіпи від британського фонду, вживити їх у тіло собаки у Львові можна буде безкоштовно.

Фото: dogdog

  • 0
  • 141
Відео