У Бучі окупант розстріляв багатодітного батька на очах у сина, хлопця поранено | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
У Бучі окупант розстріляв багатодітного батька на очах у сина, хлопця поранено
22 Березня, 17:18

У Бучі окупант розстріляв багатодітного батька на очах у сина, хлопця поранено

Російський окупант безжально вбив батька багатодітної родини в Бучі Київської області на очах у 14-річного сина. Трагедія сталася 17 березня. Про це повідомили в лікарні “Охматдит”.

Чоловіка розстріляв загарбник, назважаючи на те, що він попереджав, що у нього немає зброї.

Багатодітна родина Нечепуренко мешкала в Бучі. Найменшому із трьох синів, Юрі, нещодавно виповнилося 14 років. 17 березня разом із батьком він рушив у центр окупованого міста за гуманітарною допомогою та ліками. На той час майже два тижні у будинку сім’ї не було газу, світла та води.

«Ми їхали на велосипедах, коли із-за будинку вийшов російський військовий. Ми зупинилися, підняли руки, сказали, що в нас немає зброї. Але солдат почав стріляти по батьку. Він впав. Далі військовий почав стріляти по мені, дві кулі влучили в руку. Я повалився на землю. Солдат ще вистрелив в капюшон, але куля не зачепила голову», — розповідає 14-річний Юра, син загиблого.

Хлопець пролежав на землі, поки окупант пішов, а потім побіг до найближчого притулку. Далі – дібрався додому, розказав сім’ї, що батька вбили. Руслану було 47 років.

Два дні родина не могла забрати тіло батька. Коли це вдалося, на руці убитого вже не було білої пов’язки, яка ідентифікує мирних мешканців. Її зняли російські військові. Крім цього поцупили телефон, гаманець і навіть ключі від дому. Дружина убитого розповідає, російський нелюд стріляв прицільно: у серце та голову. Родині довелося самотужки ховати батька на подвір‘ї свого дому. Три сини залишилися без батька.

Родина дивом евакуювалася на Черкащину, а вчора приїхала в “Охматдит”, щоб отримати медичну допомогу сину та офіційно зафіксувати поранення. Хлопчик отримав кульове поранення в руку, передпліччя та палець. Зараз життю дитини нічого не загрожує.

Відео