Кордони з Польщею завмерли у довжелезних чергах | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Кордони з Польщею завмерли у довжелезних чергах
23 Грудня, 17:00

Кордони з Польщею завмерли у довжелезних чергах

Години очікувань терплять водії, які сьогодні намагаються перетнути кордон з Україною зі сторони Польщі, Угорщини, Словаччини та Румунії. Через бажання провести католицьке Різдво, 25 грудня, вдома, українці тиснуться в кілометрових чергах.

“У пунктах попуску на в’їзді в Україну ще зранку почали утворюватися черги з автомобілів, особливо на українсько-польському кордоні. Це пов’язано з тим, що багато подорожуючих планують потрапити напередодні Різдва за Григоріанським календарем до своїх рідних та близьких, і ті,  хто поїхав за кордон на заробітки або навчання, повертаються зараз на свята додому”,  – кажуть в Державній прикордонній службі.

Найбільший колапс на кордоні з Польщею. Так на пункті пропуску «Краківець» очікує на перетин 800 легкових, 330 вантажних та 27 автобусів. Схожа ситуація і на пункті «Ягодин» там у чергах на кордоні з Угорщиною в пункті пропуску «Тиса», зі слів прикордонників, до обіду вишикувалось було більше півтори сотні автівок.  Зі Словаччиною — «Ужгород» — 100 легковиків та з Румунією у «Порубне» — 95 вантажівок.

До речі, схожа ситуація і на пішому кордоні в “Шигені”. Ще з ночі там очікувало на перетин більше тисячі людей.

Збережеться така ситуаціяя, скоріш за все, ще й завтра весь день.

Фото: Державної прикордонної служби та “Варти 1

Відео