Безробітнім в селі даватимуть субсидію | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Безробітнім в селі даватимуть субсидію
27 Грудня, 15:20

Безробітнім в селі даватимуть субсидію

У Міністрстві соціальної політики заспокоїли мешканців сіл. Вони зможуть отримати субсидію, навіть якщо ніде не працюють. А от у місті вже ні.

«Нарахування субсидій безробітним жителям сіл та міст буде відрізнятися. В селі залишається велика проблема безробіття. Тому навіть якщо людина не працює, їй може бути призначена субсидія через рішення комісії», – каже Андрій Рева, міністр соціальної політики.

Проблем з безробіттям у містах, за словами чиновника, немає. Тому, всім, хто хоче  працювати, Рева готовий допомогти особисто, замість того, аби нараховувати пільги.

“Готовий особисто допомогти тим, хто готовий працювати. Проблеми безробіття у великих містах на сьогоднішній день немає. Тут логічне питання, до тих, хто не має роботи, – чому? Звичайно, якщо людина отримує півставки, то це вже інша ситуація, вона має право отримувати субсидію, таким не відмовляють. Але часто буває навпаки, громадяни просять знизити офіційну зарплату, щоб отримати субсидію»,- додає міністр.

Для оформлення субсидії потрібні тільки заява і декларація про доходи.
Згідно змін в міністерстві соцполітики, субсидію не отримають ті, хто приховує доходи, має великі будинки або квартири, неофіційно працює.

Відео