У Львові та Стрию проведуть курс медичної допомоги під час військових дій | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
У Львові та Стрию проведуть курс медичної допомоги під час військових дій
19 Травня, 10:48

У Львові та Стрию проведуть курс медичної допомоги під час військових дій

21 травня у Львові та Стрию стартує курс «Тактична медицина для українців», де навчатимуть надавати екстрену медичну допомогу під час військових дій. Про це повідомляє Міжнародний штаб допомоги українцям, який ініціював навчальний курс із основ тактичної медицини.

«У час війни обовʼязком кожної особи є вміння надання екстренної медичної допомоги, оскільки це може врятувати життя. Такі навички повинні бути відпрацьовані до автоматизму, бо в стані сильного стресу легко розгубитися й втратити шанс на порятунок», – йдеться у повідомленні.

Навчання тактичної медицини триватиме три дні, зокрема у Львові проходитиме 21 та 22 травня, а у Стрию – 23 травня. Курси проводитимуть 5 кваліфікованих інструкторів з Люксембургу для груп, які формуватимуться по 20 осіб у кожній. Таким чином, навчання пройдуть близько 300 учасників.

Окрім того, 21 травня о 9 ранку навчання проведуть для військовослужбовців, представників тероборони, медиків, лісників, поліції, прикордонників, волонтерів, журналістів та держслужбовців. Процес навчання записуватимуть на відео та опісля опублікують на сторінці Міжнародного штабу допомоги українцям.

Охочі приєднатись можуть звернутись номером телефону: 067 894 81 08 – Яна.

Відео