Допомога криптовалютою: на Львівщині жінки-переселенки отримують виплати віртуальними грошима | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Допомога криптовалютою: на Львівщині жінки-переселенки отримують виплати віртуальними грошима
07 Червня, 12:27

Допомога криптовалютою: на Львівщині жінки-переселенки отримують виплати віртуальними грошима

На Львівщині жінки, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, отримуватимуть фінансову підтримку у криптовалюті. Про це повідомили у пресслужбі Дрогобицької районної військової адміністрації.

«Дрогобицька районна військова адміністрація у співпраці з провідною біржею криптовалют “Binance” та благодійною ініціативою «Паляниця» забезпечить фінансовою допомогою найбільш незахищені верстви людей, серед них і внутрішньо переміщені особи», – розповіли у пресслужбі.

Ініціатори розповідають, що Львівщина стала однією з перших, де реалізовують такий проект допомоги ВПО. Унікальність нової соціальної допомоги  в тому, що вона нараховується на криптогаманець. Звідти її потрібно вивести на банківську карту.

«Розібратись із криптовалютою та механізмом застосування допомагатиме благодійна ініціатива «Паляниця», яка працює у партнерстві з Дрогобицької РВА. Волонтери цієї організації приїжджають у населені пункти, де перебуває найбільше ВПО та допомагають реєструватись у програмі та виведенням фінансової допомоги із криптогаманця», – додали у пресслужбі.

Для реєстрації необхідно мати смартфон, паспорт і довідку ВПО. Програма підтримки у криптовалюті діятиме лише для жінок віком від 18 до 80 років.

«У Дрогобицькому районі вже зареєстрували 20 осіб ВПО із села Опака, де мешкають внутрішньо переміщені особи. Загалом це жінки 40- 55 років. Окрім того, цього тижня планується зареєструвати десяток осіб із села Довге, а загалом 400 ВПО з Дрогобицького району», – зазначили у пресслужбі.

Сума виплати становить 75 доларів на особу, яка нараховуватиметься впродовж трьох місяців. Відтак загальна суми допомоги складає 225 доларів.

Відео