Ватикан випустив медаль, щоб підтримати українців (ВІДЕО) | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Ватикан випустив медаль, щоб підтримати українців (ВІДЕО)
03 Липня, 12:44

Ватикан випустив медаль, щоб підтримати українців (ВІДЕО)

Вперше в історії монетний двір Ватикану випустив медаль з благодійною метою – зібрати кошти для підтримки українців, які постраждали внаслідок війни. Відомо, що попередньо випустили 3 000 екземплярів, проте тираж збільшать до п’яти тисяч.

Як повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України, днями у Ватикані відбулася презентація Папської благодійної срібної монети для допомоги Україні. Захід відбувся в одному з найбільших Папських палаців – Palazzo della Cancelleria.

На презентацію було запрошено почесних гостей, представників посольств при Святому Престолі та артистів Харківського театру опери та балету.

“Кошти, отримані від продажу медалі, вартість якої 50 євро, будуть спрямовані на ініціативи Папи Франциска для допомоги мешканцям України, які постраждали від війни”, – зазначили в МЗС.

У Vatican News розповіли, що дві сторони медалі – плід праці художниць Орієти Россі та Даніели Лонго. На реверсі (зворотній стороні монети) зображені три жіночі постаті, що біжать із міста, знищеного бомбардуваннями, над якими латиницею та кирилицею написано “PAX – MИР”.

На аверсі, тобто лицьовій стороні медалі розташовані: голуб світу, герб Папи Франциска, частина молитви, яку Папа виголосив наприкінці загальної аудієнції 16 березня 2022 року: “Господи Ісусе, які народилися під бомбардуваннями Києва, померли у обіймах мами в сховищі Харкова, відправлені двадцятирічними на фронт, помилуй нас”.

 

Нагадаємо, раніше Папа Римський заявив, що хоче приїхати в Україну, але чекає слушного часу.

Відео