З українських портів вирушив п’ятий караван з продовольством | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
З українських портів вирушив п’ятий караван з продовольством
13 Серпня, 12:48

З українських портів вирушив п’ятий караван з продовольством

З портів “Південний” та “Чорноморськ” вийшов п’ятий караван з українською агропродукцією. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

«Сьогодні, 13 серпня, вранці вийшов п’ятий караван із агропродукцією із українських портів. В його складі судно SORMOVSKIY 121, яке вийшло з порту «Чорноморськ», та балкер STAR LAURA з порту «Південний». На їх борту понад 63 тис. тонн агропродукції», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазаначають, що STAR LAURA стало першим судном класу Panamax, яке вийшло з порту «Південний» з початку реалізації «зернової ініціативи», та третім у загальному переліку суден-велетнів, які уже прямують «зерновим коридором».

Повідомляють, що сьогодні «Чорноморськ» та «Південний» приймуть ще 2 судна під завантаження – BRAVE COMMANDER та PETREL S. На них буде завантажено понад 40 тис. тонн українського зерна.

Додамо, від початку серпня гуманітарним морським коридором з українських портів вдалося вивезти близько 375 тис. тонн зернових вантажів та інших продуктів харчування.

Нагадаємо, вивіз агропродукції відбувається в рамках так званої «зернової угоди» між Україною, Туреччиною, ООН і росією.

Відео