Американці-військовики пірнули у крижану воду на Яворівщині | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Американці-військовики пірнули у крижану воду на Яворівщині
19 Січня, 17:44
logo-black

Американці-військовики пірнули у крижану воду на Яворівщині

Юлія Швидко 

Сьогодні, 19 січня, у селі Солуки Яворівського району місцеві мешканці пірнали в озеро разом з українськими десантниками-військовослужбовцями та американськими військовими інструкторами.

«На Яворівському полігоні зараз 300 американських колег зі складу військово-тренувальної місії JMTG-U проводять вишкіл наших хлопців. Вони досить позитивно на них впливають. Після спілкування з ними у наших бійців змінюється світогляд: відмовляються від сигарет, алкоголю, розуміють, що у житті можна отримати емоції, наприклад, від подорожей, – розповідає LMN Олександр Поронюк з Львівського регіонального медіацентру Міністерства оборони України. – Ми ж хочемо гостей познайомити з нашими звичаями, традиціями. За два тижні до Йорданських свят запропонували взяти участь у такому купанні. Зголосилося 20 заокеанських колег. Для них це був стрес, адже вони походять з теплого штату Теннессі».

Перед купанням хлопці розім’ялися, тричі пірнули до ополонки. Коли вилізли з води, місцеві дівчата їх одягнули у вишиванки.

«Американські колеги були трохи шоковані. Вилізли з води, їх трясе від холоду, а всі питають: як вам? «Вері гуд! Вері гуд!» – висловлювали захоплення», – продовжує Поронюк.

Після купання був парад вертепів, колядували біля ватри. Десантники варили куліш. Місцеві мешканці принесли святкові страви, домашнє вино.

«Взяли участь у купаннях, щоб відчути Господнє благословення та оздоровитися. Джерела, поблизу селища Солуки славляться водою, що має лікувальні властивості. Сьогодні тут поєдналися вікові традиції і десантний незламний дух», – зазначив офіцер 80-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Андрій Оринчин.

Відео