Вздовж траси до кордону на Львівщині волонтери виявили мертвих і покалічених собак | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Вздовж траси до кордону на Львівщині волонтери виявили мертвих і покалічених собак
11 Січня, 12:50
logo-black

Вздовж траси до кордону на Львівщині волонтери виявили мертвих і покалічених собак

Наприкінці грудня минулого року по дорозі до пункту пропуску «Краківець-Корчова» на узбіччі волонтери виявили масове вбивство собак. LMN поспілкувалась зі свідком жорстокого поводження над тваринками Олександрою Березюк та дізналась подробиці події.

Олександра разом з Софією Панило є зооволонтерками та допомагають чотирилапим. Олександра прилаштовувала тварин, яких евакуювали зі східних областей України.

«Саме по цій трасі я особисто їзджу рідко. Ми планували їхати на Краківець за собакою, яку не пропустили через відсутність усіх необхідних документів. Їй не дозволили перетинати кордон і хазяїни її покинули. Проте ціль поїздки змінилась, коли в той день ми побачили цей жах..», —  розповіла Олександра.

Мертвих собак було дві, ще сім покалічених. Волонтеркам вдалось забрати чотири собаки на лікування. За інформацією Олександри, слідів збиття машиною на тваринах не було, тож вона припускає, що їх отруїли.

«Ми зупинились, бо побачили мертву собачку, але виявилось, через дорогу напроти була ще одна. Дівчатка мертві, без жодних слідів аварії, а кобелі лежать біля них. Одного песика ми забрали одразу в ветклініку, згодом повернулись за іншими. За цей час до них ніхто не підійшов», — розповіла волонтерка.

Проте там лишилось ще дві собаки в поганому стані. Волонтерки не змогли їх забрати, адже собачки були перелякані та не давались в руки. На місце дівчата викликали поліцію, приїхали патрульні поліцейські, проте без свідків та камер вони тільки розвели руками. Допомогти поховати двох песиків допоміг волонтер з Німеччини Яннік,який в Україні має притулок. Він також допоміг зловити собак для госпіталізації.

На офіційний запит LMN у Яворівському райвідділі поліції повідомили, що за даним фактом матеріали до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесені та перевірку за даним фактом припинено.

«Винних в цій ситуації дуже багато. Єдине, що відомо про вбитих – це сучки, які дуже заважають людям, бо без стерилізації приносять цуценят. Ті, хто не стерилізує своїх собак, вивозить цуциків подалі. Якщо ті і виживають, то рано чи пізно люди все-одно завдають їм шкоди, бо нажаль легше вбити, аніж допомогти. Також люди викидають і дорослих собак, вони бігають по селах в пошуках їжі, а потім можуть стати жертвами людських рук», — пояснює зооволонтерка Олександра.

Жінка закликає людей бути відповідальним за тих, кого вони приручають, і додає, що відсутність реального покарання за подібні дії лише погіршує ситуацію.

Олена Лещенко

Відео