«Хіба я наїхав на людину? Думав, що то пес лежав»: поліція розшукує водіїв-утікачів | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
«Хіба я наїхав на людину? Думав, що то пес лежав»: поліція розшукує водіїв-утікачів
23 Січня, 16:10
logo-black

«Хіба я наїхав на людину? Думав, що то пес лежав»: поліція розшукує водіїв-утікачів

Юлія Швидко

Вчора, близько 20.00, на вулиці Саксаганського у Львові невідомий водій збив 65-літнього львів’янина та втік з місця аварії. Потерпілий переходив проїзну частину. Його госпіталізували з перелом руки.

Не минуло й години, як в місті сталася схожа ситуація. На проспекті Чорновола, 45 хтось збив 67-річну жінку і також втік. Потерпілу з тілесними ушкодженнями  доставили у лікарню.

Поліція розшукує втікачів. Просить зголоситися усіх, хто став очевидцем аварій.

Такі випадки, коли водії, вчинивши ДТП, тікають з місця пригоди, останнім часом почастішали, кажуть в обласній поліції.

 

«Скільки таких аварій трапляється, скількох водіїв вдалося розшукати – не маємо офіційної статистики. Бракує часу, аби ДТП рахувати. Їх треба розслідувати, – каже LMN слідчий, що займається такими справами. Просить не називати його прізвище.  – Причини, чому втікають з місця пригоди, – різні. Більшість з таких водіїв перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Бояться, аби це не зафіксувала поліція. Хтось утік, бо через шоковий стан не пам’ятав, що робить. Але реальну причину важко дізнатися. Коли затримуємо водіїв-утікачів, вони вже встигли проконсультуватися з адвокатами. Ніхто не каже правди. Починають: «Я не бачив», «Хіба я наїхав на людину? Думав, що то пес лежав», «Приїхав додому, аж тоді побачив на машині подряпини».

 

Нагадаємо, 30 грудня на вул. Івана Франка, 68 у Львові невідомий збив 25-річну жінку, жительку Жидачівського району. Вона сиділи на трамвайній зупинці. Від отриманих травм померла. Винуватець втік з місця події, залишивши своє БМВ на іноземній реєстрації неподалік. Виявилося згодом, що він – працівник поліції.

Відео