США має намір надати мільйонний доларовий грант на розвиток вільного інтернету в Україні | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
США має намір надати мільйонний доларовий грант на розвиток вільного інтернету в Україні
10 Березня, 18:46

США має намір надати мільйонний доларовий грант на розвиток вільного інтернету в Україні

На сайті Державного департаменту США повідомляють про те, що нададуть грант для організацій, зацікавлених в розвитку вільного інтернету в Україні.

Вже оголосили конкурс на реалізацію проекту підтримки вільного інтернету в Україні. Заявки від учасників прийматимуть до 23 квітня цього року. На реалізацію кращої програми буде виділено від 500 тисяч до 1 млн 180 500 доларів.

Бюро ставить собі за мету просування відкритого, надійного і безпечного інтернету в Україні, а також захист прав і основних свобод людини і забезпечення вільного потоку інформації онлайн.

Проект буде реалізовано разом із Бюро з питань демократії, прав людини і праці. Він покликаний зберегти та розвинути свободу слова в Україні в умовах гібридної війни з Росією.

Реалізувати проект слід буде протягом 1-3 років. Рішення щодо переможців обіцяють оголосити протягом півроку після завершення прийому заявок.

Програма повинна мати акцент на проблемі знаходження компромісу між зацікавленими сторонами в Україні та захисті свободи слова під час конфліктів.

Відбір буде проходити протягом трьох-шести місяців.

Відео