Сільським амбулаторіям подарували 43 нові автівки | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Сільським амбулаторіям подарували 43 нові автівки
29 Березня, 16:14
logo-black

Сільським амбулаторіям подарували 43 нові автівки

Тетяна Пасічник

Вчора сімейним лікарям нових сільських лікарських амбулаторій вручили ключі від 43 автомобілів Renault Duster. Ці авто
дозволять медикам доїхати до найвіддаленіших населених пунктів.

Cімейний лікар амбулаторії села Краківець, що на Яворівщині, Ігор Заставний каже, такі зміни є дуже важливими для львівських сіл.

“Машина дуже хороша. У салоні немає ніякого медичного обладнання, адже вона для цього не передбачена. Авто надали для того, аби за будь-яких погодніх умов лікарі могли легко доїхати до пацієнта. Ключі вручили під час медичного форуму. Сільські медики були дуже приємно здивовані. Сміялись, обіймались і фотографувались в цей день. Ви б це бачили. Це вартує всього!” – каже Заставний.

Вартість однієї машини – 500 тис. грн. Обслуговувати їх сільські амбулаторії будуть за власні кошти.

“Ми виділили немалі державні кошти на цей транспорт, – розповідає директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько. – На жаль, потреба таких машин є ще у багатьох амбулаторіях. Проте, ми обговорили з представниками районів Львівщини найпроблемніші населені пункти і вирішили допомогти спочатку їм. У деяких селах потрібна реконструкція амбулаторії, а у інших взагалі починаємо будівництво з нуля. Саме для таких нових медзакладів ми виділили ці авто”.

На реалізацію програми «Підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській медицині» виділили 377 млн. грн. У їх суму входить будівництво амбулаторії, ремонт, медичне обладнання та транспорт. Також, за потреби, в деяких селах збудують житло для медиків.

Закінчити будівництво 43 амбулаторій сімейної медицини мають до кінця вересня 2019 року. Зараз тривають ремонтні роботи на 39 об’єктах.

Фото: Ігор Заставний.

Відео