“Вдарили по голові лопатою, запхали у мішок і кинули в річку”: У Городоцькій школі на очах у дітей вбили собаку | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
“Вдарили по голові лопатою, запхали у мішок і кинули в річку”: У Городоцькій школі на очах у дітей вбили собаку
03 Квітня, 12:12
logo-black

“Вдарили по голові лопатою, запхали у мішок і кинули в річку”: У Городоцькій школі на очах у дітей вбили собаку

Тетяна Пасічник

Вчора у Городоцькій школі №2 завгосп жорстоко вбив собаку на очах у дітей. У закладі розгорівся скандал.

Про це LMN розповіла мама школярки Оксана Войтко.

“Цей собака безпритульний, – каже Оксана. – Завжди приходив на територію школи. Діти його знали та любили, пес був дуже дружелюбний. Та це чомусь не дуже подобалося працівникам школи.  Моя донька вчора прибігла додому і була шокована. Не могла слів підібрати, ми навіть не одразу змогли зрозуміти, що сталося. Виявляється, на очах дітей собаку вдарили по голові лопатою, запхали у мішок і кинули в річку. Моя психіка б цього не витримала, я вже не говорю про дітей”.

Діти розповідають, це зробив завгосп. Деякі школярі, які на перерві бігали на вулиці, бачили, як він вдарив пса і поніс до річки.

Перед трагедією до класу заходив директор.

“Директор спитав у школярів, чий собака. Сказав їм: “Ну якщо нічий, то ви його більше не побачите”. Коли діти вже дізналися про біду, то плакали, не могли заспокоїтись. До однієї дівчинки песик взагалі прибігав додому, вона з ним бавилась, а тут таке”, – додає Оксана.

Батько школяра Роман Смірнов каже, це вже третій жорстокий випадок з тваринами у цій школі.

“Перший раз вони також викинули в річку собаку, але тоді діти врятували його. Одна вчителька взяла тварину і відвезла до ветеринара, – каже Роман. – А от другий випадок стався з рудим собакою. В першому семестрі він теж часто до них приходив, але з часом пропав. Потім виявилось, що над ним знущались в підвалі школи, а потім знайшли у крові на вулиці біля їдальні”.

Вчора до Романа після побаченого одразу подзвонив син. Батько прибіг на місце та викликав поліцію. Правоохоронці склали протокол. Зараз на місці також працюють поліцейські.

LMN спілкувалася з директором школи Петром Продивусом. Він заперечив ситуацію. Каже, його в школі не було.

“Я спілкувався з працівниками, вони кажуть, то неправда. Ми ще вияснюємо ситуацію. Будемо говорити з дітьми. Мене в той час взагалі в школі не було. Подзвонили і сказали про скандал”, – каже директор.

Відео