Трускавецька лікарня купила автомобіль за майже 480 тис. грн | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Трускавецька лікарня купила автомобіль за майже 480 тис. грн
30 Квітня, 11:31

Трускавецька лікарня купила автомобіль за майже 480 тис. грн

Трускавецька міська лікарня купила п’ятимісний багатофункціональний автомобіль «Рено Докер» для потреб відділення первинної медичної допомоги. Про це повідомили «Джерела Трускавця» з посиланням на сайт електронних закупівель Prozorro.

Перемогу у відкритих торгах здобуло ТОВ «Ю.Р.К.», яке є офіційним дилером імпортера АТ «Рено Україна» у Львівській області. Вартість авто становить майже 480 тис. грн.

Головний лікар лікарні Ігор Стасик сказав, що автомобіль придбали за кошти, які заклад отримує від Національної служби здоров’я України за підписані сімейними лікарями, терапевтами й педіатрами декларації з пацієнтами.

«З жовтня 2018 року лікарня щомісяця отримує від НСЗУ майже мільйон гривень. З цієї суми частина коштів йде на зарплату – на первинці вона суттєво зросла. Так лікарі отримують «чистими»  8,5 – 15, 7 ти.с грн, в залежності від кількості укладених декларацій, а медсестри – від 7 тис. грн», – каже Ігор Стасик.

Решту коштів, які лікарні виплачує НСЗУ, вирішили скерувати на придбання автомобіля та обладнання сучасного кабінету для надання первинної медичної допомоги у вихідні дні та у вечірній час.

«Цей кабінет плануємо оснастити найсучаснішою апаратурою – електрокардіографом, інгаляторами, приладами для вимірювання рівня цукру у крові та проб на інші аналізи тощо. Хочемо, щоб наш кабінет сімейної допомоги став одним із зразкових та кращих  в області», – наголосив лікар.

Фото: ілюстративне

  • 0
  • 178
Відео