Дружини заробили майже все: рейтинг доходів міських голів Львівщини | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Дружини заробили майже все: рейтинг доходів міських голів Львівщини
02 Травня, 19:05
logo-black

Дружини заробили майже все: рейтинг доходів міських голів Львівщини

Дмитро Гнатій

«LMN» проаналізувала доходи за минулий рік в е-деклараціях мерів 30-ти найбільших міст Львівської області – райцентрів та населених пунктів, де живе понад 10 тисяч мешканців. Склали «п’ятірку» родин міських голів, які заробили найбільше.

 

На першому місці, за сімейними доходами у 2018 році, – мер Андрій Садовий. Минулого року він і його рідні заробили 6 млн 567 тис. грн

691 тис. 479 грн – дохід голови сімейства: на посаді очільника міста він отримував в середньому трохи більше як 57 тис. грн. на місяць. Усі інші доходи задекларовані дружиною Катериною Кіт-Садовою: вона отримала понад 5 млн 86 тис. грн. зарплати у власній компанії ПАТ «Телерадіокомпанія Люкс», а також фінансову допомогу від цієї компанії – 750 тис. грн.

Інші незначні доходи є пенсією тещі Марії Кіт, процентами за депозитами та доходом від відчуження цінних паперів.

 

Друге місце займає мер Трускавця Андрій Кульчинський з понад 2 млн 119 тис. грн.

Фото: truskavich

Левову частку з цих коштів склало «дарування непрямою родиною житлового будинку і земельної ділянки» вартістю 1 млн 628 тис. грн. Доходи мера Трускавця також складає заробітна плата у Трускавецькій міській раді – 327 тис. 570 грн, тобто більше 27 тис. грн. на місяць. Міський голова отримує зарплату і в КНП «Трускавецька міська лікарня» як лікар-невропатолог – близько 2 тис. грн. на місяць.

Дружина мера Наталія Кульчинська декларує заробітну плату у Трускавецькому центрі медичної реабілітації та санаторного лікування –  138 тис. 177 грн, тобто більше 11 тис. грн. на місяць.

Також у декларації є незначні доходи в якості процентів за депозитом.

 

Третю позицію посів міський голова Борислава Ігор Яворський. Він задекларував 1 млн 663 грн сімейних доходів.

Фото: Радіо Свобода

В основному це заробіток дружини мера Руслани Яворської від її підприємницької діяльності – 934 тис. грн. Жінка займається роздрібною торгівлею м’ясом і м’ясними продуктами у спеціалізованих магазинах.

Міський голова у Бориславській міській раді отримав 356,5 тис грн зарплати, приблизно 30 тис. грн. на місяць. Мати мера міста Марія Яворська працює у відділі освіти Бориславської міської ради та заробляє трохи більше 6 тис. грн. на місяць. Вона позичила невістці, дружині мера, 195 тис. грн.

На четвертому місці – міський голова Радехова Степан Коханчук з доходом 1 млн 483 тис грн.

Фото: Четверта студія

З них 964 тис. 277 грн є доходом дружини Лілії Коханчук. Вона – приватний підприємець, займається роздрібною торгівлею продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Ще майже 233 тис. грн заробив син мера Назар, він теж бізнесмен.

Сам же Степан Коханчук отримав 286 тис. грн зарплати, в середньому це трохи більше ніж 23 тис. грн. на місяць.

Замикає п’ятірку мер Нового Роздолу Андрій Мелешко з 1 млн 416 грн.

Фото: Фейсбук/Андрій Мелешко

І його дружина Світлана заробила майже весь річний дохід родини – 1 млн грн. Це прибутки від бізнесу з роздрібної торгівлі. Сам міський голова отримував приблизно 29 тис. грн на місяць, задекларував 351 тис. грн річної зарплати.

 

Найменше з 30-ти міських голів Львівщини торік заробила мер Соснівки Ірина Харчук – приблизно 275 тис. грн.

Порівняно невеликий дохід в очільника Сокаля Вадима Кондратюка – понад 285 тис. грн та мера Винник Володимира Квурта – приблизно 351 тис. грн.

Їхній річний заробіток – це виключно зарплата у міській раді, єдиний сімейний дохід.

Фото: Варіанти

Фото: plus.lviv

Фото основне: Варіанти

  • 0
  • 6639
Відео