Старосамбірчани велосипедами доїхали до Риму | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Старосамбірчани велосипедами доїхали до Риму
16 Червня, 15:17
logo-black

Старосамбірчани велосипедами доїхали до Риму

Марія Кузьмин

Ігор Новоселькський та Андрій Зиблікевич нещодавно здійснили велоподорож Європою. 24 дні на колесах, 2200 кілометрів і 5 країн: Польща, Словаччина, Австрія,Словенія, Італія.

«Ровер – це наше спільне захоплення, часто їздимо місцевими горами, полями, їздили разом в Карпати. Але довше ніж день наша мандрівка не тривала. Десь у листопаді вирішили здійснити серйозну поїздку. У січні дійшли згоди, куди вирушимо. Вечорами складали веломаршрут. Орієнтовний напрямок, як будемо рухатися, намалювали собі, однак, уже в дорозі дещо відходили від нього», – розповідає LMN Ігор Новосельський.

Стартували хлопці від пропускного пункту з Польщею «Смільниця». Мали з собою намет. Часто ночували в ньому. Користувалися й хостелами.

«В середньому щодня накручували педалями 100 кілометрів. Коли треба було відпочити краще – заходили у місцеві хостели. Їжу готували самі. Мали з собою газовий балончик, посуд. З дому брали їжу – спеціальну для туристів, у фольгованих пакетах. На перші дні вистачило. Потім купували у супермаркетах, які траплялися нам по дорозі. Кожен з нас віз на собі 15-17 кілограм вантажу», – продовжує Ігор.

Вартість поїздки склала 500-600 євро. З Риму чоловіки повернулися до Львова автобусом, велосипеди оформляли як багаж.

«Така поїздка обійшлася нам матеріально дешево, однак дала багато чого для життя. Життєва метушня тепер здається не такою нестерпною. Я втратив у травні багато клієнтів (Ігор – підприємець, – LMN), однак здобув рівновагу у житті, спокій і впевненість, довів собі, що можу досягати поставлених завдань. Такі подорожі допомагають краще пізнати: хто ти є, з чого зліплений», – ділиться міркуваннями Ігор.

Найбільш адаптованою для велотуристів є Австрія.

«В Україні все тільки починається. Приємно, що у Львові почали виховувати велокультуру, розробляють велодоріжки», – каже Ігор.

Для тих, хто прагне вирушити у далеку мандрівку велосипедом, чоловік радить тренуватися. При чому, возити з собою багаж.

«Дуже важливо, щоб ровер був перевіреним, звичним і зручним, а також технічно справним. Ремонт в дорозі дорого обходиться. Також важливі елементарні знання іноземної мови, хоча б одної – англійської. Якщо вирішили – їдьте! Не розмірковуйте, а може, то, а може то… З собою необхідно мати, ясна річ, предмети особистої гігієни, аптечку, різні зарядні пристрої, мінімально одягу та взуття».

Фото: надані Ігорем Новосельським

Відео