«Україна повністю підтримує політико-дипломатичний шлях»: Зеленський на зустрічі з Волкером | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
«Україна повністю підтримує політико-дипломатичний шлях»: Зеленський на зустрічі з Волкером
03 Липня, 08:01

«Україна повністю підтримує політико-дипломатичний шлях»: Зеленський на зустрічі з Волкером

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія не демонструє доброї волі для врегулювання цього конфлікту.

Про це він сказав під час зустрічі зі спецпредставником США з питань України Куртом Волкером, передає прес-служба президента.

«Україна повністю підтримує політико-дипломатичний шлях врегулювання конфлікту на Донбасі. Свідченням цього є “перезапуск” роботи українських представників у ТКГ, кроки у напрямку активізації Нормандського формату та розведення сил і засобів у Станиці Луганській. РФ не підтримала запропоноване Україною “хлібне” перемир’я, тривають обстріли, у тому числі й автомобілів медичної допомоги, на тимчасово окупованій території Донбасу обмежується діяльність СММ ОБСЄ», – заявив Зеленський.

Через позицію російської сторони Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України не досягла прогресу в переговорах.

Про підсумки засідання написала у Facebook речниця представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«У зв’язку з позицією РФ, не вдалося досягти жодного прогресу ані щодо запровадження “хлібного перемир’я”, ані домовитися стосовно звільнення утримуваних осіб. Українська сторона не заперечує проти звільнення утримуваних у форматі “всіх встановлених на всіх встановлених”, але пропонує прискорити цей процес покроковим виконанням цієї формули», – додала Оліфер.

Наступна зустріч ТКГ у Мінську запланована на 17 липня.

 

Фото: Сайт президента України

Відео