Супрун радить, як правильно обрати морозиво | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Супрун радить, як правильно обрати морозиво
16 Липня, 09:21

Супрун радить, як правильно обрати морозиво

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун на своїй сторінці у фейсбуці розповіла, як правильно обирати морозиво. Класичне морозиво — білковий продукт. Це значить, що його так само, як і молоко чи сир, важливо правильно зберігати, аби не отримати в результаті споживання гострі кишкові інфекції.

“Варто перевіряти дотримання температурного режиму зберігання морозива — не вище -16°С. Температурні коливання можуть призводити до того, що всередині упаковки збільшуватиметься кількість мікробів, – каже Супрун. – Правильне морозиво має бути холодним та цупким, коли дістаєте його із морозильної камери.  Якщо вершечок морозива деформований — це може свідчити про порушення температурного режиму при зберіганні. Всередині упаковки не має бути інею та слідів продукту на обгортці. Смакуючи десерт, ви не маєте відчувати кристали льоду”.

Термін зберігання морозива “на вагу” дуже малий — лише одна доба. Якщо ж продавці чи власники вуличної точки, продовжують продавати таке морозиво далі, у покупців є ризик заразитись лістеріозом, сальмонельозом та кишковою паличкою.

“Будь-яка невідповідність свідчить про недотримання режимів збивання, заморожування та зберігання морозива. Безпечніше відмовитися від такого десерту”, – радить Супрун.

Фото: volyn.tabloyid.

Відео