Львівська лікарка Соломія Ковтун розпродає свої картини, аби врятувати життя мамі | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Львівська лікарка Соломія Ковтун розпродає свої картини, аби врятувати життя мамі
18 Липня, 13:06
logo-black

Львівська лікарка Соломія Ковтун розпродає свої картини, аби врятувати життя мамі

Юлія Швидко

Офтальмолог Соломія Ковтун, яка є знаною львівською художницею, оголосила про розпродаж своїх картин. Віддає полотна за заниженою ціною – від 100 євро. Жінці терміново необхідні кошти – її матері у польській клініці робитимуть пересадку кісткового мозку. Операція обійдеться у 100 тис євро.

«Мама захворіла півтора року тому – почав різко падати гемоглобін. Рік тому їй діагностували МДС-синдром. Українські лікарі розводили руками – нічого, крім переливання крові, не могли робити. У нас же не проводять трансплантації кісткового мозку. Місяць тому нам дали надію у польському Центрі Трансплантації в місті Ґлівіце. Кажуть, що у мами у високі шанси одужати. Тільки без операції не обійтися. Зараз чекаємо кошторис з клініки. До пересадки мамі доведеться перейти хіміотерапію, після операції – довгу та дорогу реабілітацію», – розповідає LMN Соломія Ковтун.

Мама художниці – Галина Євгенівна – працює ЛОРом у Червонограді. Через погіршення стану останніх два місяці перебуває на лікарняному.

«Мама ніколи нікому не відмовляла, завжди переймалася проблемами пацієнтів. Пам’ятаю, серед ночі дзвінок – аварія на шахті. За кілька хвилин батьки були вже в лікарні. І до самого ранку. А потім мама розказувала страшні історії про важкі опіки і травми. Два роки тому на саме Різдво мама провела цілу ніч з важким пацієнтом. Вона рятує здоров`я і діткам, і дорослим. Її оглядова знаходиться над рентген-кабінетом. На жаль, одним з факторів розвитку захворювання стало саме опромінення», – зазначає Соломія.

На пошук донора для пацієнтки польські лікарі виділяють три місяці.  Ковтуни надіються, що у вересні жінку візьмуть на операцію. До того часу мають зібрати кошти.

Хто хоче придбати картину відомої художниці, просять дзвонити за номером: 0672590905. А кому не потрібна картина, але хоче долучитись до допомоги, можна переказати кошти на картку Приват банку Ковтун Галини Євгенівни: 5168 7426 0133 9645.

Фото: зі сімейного архіву Соломії Ковтун

Відео