«За годину на футбольному полі ціле озеро утворилося»: на Городоччині підтопило два села | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
«За годину на футбольному полі ціле озеро утворилося»: на Городоччині підтопило два села
25 Липня, 15:20
logo-black

«За годину на футбольному полі ціле озеро утворилося»: на Городоччині підтопило два села

Антоніна Скляренко

У селі Вовчухи Городоцького району люди досі не можуть оговтатись від негоди, яка пройшлася населеним пунктом в неділю. Годину падав дощ та град з розміром у перепелине яйце. За цей час вода розмила дороги та підтопила окремі господарства.

«Десь з 16 до 17 години лило, падав град. Стихія наробила трохи лиха у селі. Побила городину, виноград. Порозмивала вулички. Вони були підсипані щебенем, коли вода неслась, все позмивала, утворилися яри. Вода не мала де стікати, бо міліоративні рови не чистили вже років 20. Тому все з берегів виходило, лилось дорогою, затікало на окремі господарські подвір’я», – розповідає голова села Ірина Тирпак.

Негода, крім Вовчухів, захопила частково і сусіднє село Долиняни. Від неділі до сьогоднішнього дня місцева влада вже організувала техніку. Дорогу трохи розчистили. Але на рівнинах та пасовиськах, зі слів місцевих, ще досі стоять цілі озера. Стихія стала перешкодою для місцевих у день виборів прийти на дільниці.

«Явка на виборах була порівняно невисокою. У Вовчухах проголосувало 60% виборців, у Долинянах 40, – додає голова. – Люди зараз звертаються до сільської ради, просять про щебінь, аби підсипати дороги, працюємо. Техніку надали нам місцеві підприємці, тому потрохи виходимо із ситуації».

Відео