Зробили 11 МРТ голови і хребта: хлопчику з Миколаївщини потрібна допомога | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Зробили 11 МРТ голови і хребта: хлопчику з Миколаївщини потрібна допомога
22 Жовтня, 20:09
logo-black

Зробили 11 МРТ голови і хребта: хлопчику з Миколаївщини потрібна допомога

Вікторія Ничта

Торік у 4-річного Давида Франка із села Красів Миколаївського району діагностували рак головного мозку. Дотепер батьки боролися з недугою сина самотужки, та гроші швидко вичерпалися.

«Ми жартома називаємо сина голубооким блондином-красенем, – розповідає мама хлопчика Марта. – До хвороби він завжди був життєрадісний, такий світлий. Ходив у садочок, дуже любив спорт – вже у 4 роки записався на футбольну секцію».

Страшну хворобу виявили випадково.

«Якось у червні нашому хлопчику стало зле, – каже Марта Франко. – Одразу відвезли його на обстеження і почули жахливу новину. Діагноз – медумобластома ділянки 4 шлуночка головного мозку. Що тоді діялося у моїй душі, зараз словами не передам. Але ми взяли себе у руки і почали нелегку боротьбу за життя. Перенесли складну операцію, потім – надважкі сеанси хіміотерапії, яких було аж 16, та 11 МРТ голови та хребта.  Кожне із них тоді вартувало 8 100 гривень. Та хвороба, на жаль, не відступила».

Зараз хлопчик проходить інтенсивний курс опромінення в лікарні Охматдит у Києві. Разом з ним – мама і бабця.

«Щоб мати змогу жити поблизу лікарні, вони змушені винаймати житло у Києві щодобово, а це щодня 630 гривень, – розповідає волонтерка Наталія Турута. – Дуже дорого вартують і препарати, які необхідно вводити при опроміненні дитячого організму. Лікарі кажуть, шанси на життя дитини є. Благаю усіх допомогти Давидкові жити».

Кошти на лікування Давида Франка можна перерахувати на карту «Приват банку» – 4731 2191 2058 8235 Франко Марта Андріївна (мама).

Відео