З нардепа Ярослава Дубневича знімають недоторканність | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
З нардепа Ярослава Дубневича знімають недоторканність
30 Жовтня, 21:02

З нардепа Ярослава Дубневича знімають недоторканність

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав зняття недоторканності з народного депутата Ярослава Дубневича.

Під час сьогоднішнього засідання більшість депутатів проголосували за надання згоди на притягнення його до відповідальності. Також віддали голоси за надання згоди на його затримання і за надання згоди на обрання йому запобіжного заходу (арешту). За перші два подання генпрокурора проголосували усі 11 членів парламентського комітету, за третє – дев’ять депутатів, передає Zaxid.net.

Після цього подання генпрокурора про зняття недоторканності з Дубневича винесуть на пленарне засідання у ВРУ. На засіданні комітету були присутні генпрокурор Руслан Рябошапка, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький і сам Ярослав Дубневич.

Генпрокурор заявив, що Ярослав Дубневич організував схему впливу на закупівлі «Укрзалізницею» елементів для колії, через що компанія отримала більше 93 млн грн збитків. Зазначив, що це підтвердили екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян та його перший заступник.

«Протягом декількох років правоохоронці розслідують провадження про зловживання на «Укрзалізниці», завдяки яким було виведено близько 93 мільйонів гривень. Наразі за результатами розслідування вісьмом особам повідомили про підозру. Поки триває стадія їхнього ознайомлення із матеріалами справи. Тобто, щодо певних осіб слідство просунулося досить далеко. Проте щодо ключового фігуранта – Ярослава Дубневича ми не можемо просунутись далеко, оскільки парламент має надати згоду на проведення такого розслідування», – заявив Руслан Рябошапка.

На засіданні комітету увімкнули записи розмов інших причетних до цієї схеми осіб, які обговорюють проведення закупівель і згадують Дубневич.

Сам Ярослав Дубневич заявив, що слідство в цій справі побудоване на припущеннях і маніпуляціях, а доказів його вини немає.

«Головне запитання: навіщо це мені? Ви ж самі посилаєтеся на мою декларацію – я не потребував грошей. Чи, можливо, є докази, що «Корпорація «КРТ» перебуває в скрутному фінансовому становищі? Ця компанія є постачальником «Укрзалізниці» від 2003 року і по цей час. І це не пов’язано з моїм впливом, а є результатом відкритої конкуренції», – заявив Дубневич.

Також додав, що в оприлюднених правоохоронцями матеріалах немає ані його голосу, ані зображення. Такі звинувачення називає політично вмотивованими.

Фото: з відкритих інтернет-джерел

Відео