У закинутому будинку в Бориславі виявили арсенал військової зброї | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
У закинутому будинку в Бориславі виявили арсенал військової зброї
31 Жовтня, 17:16
logo-black

У закинутому будинку в Бориславі виявили арсенал військової зброї

Юлія Швидко

У місті Борислав, що розташоване за 11 км від районного центру Дрогобич, працівники СБУ виявили місце незаконного зберігання цілого арсеналу зброї воєнного значення, боєприпасів та вибухівок.  У схроні будівлі поблизу нафтових свердловин вилучили 400-грамову тротилову шашку, автомат АК-47, чотири гранати РГД-5 та Ф-1 із запалами до них.

Військові засоби ураження були запаковані в окремі  мішки. Їх правоохоронці знайшли між бетонними плитами.

«Зараз експерти працюють з вилученим арсеналом. З’ясовують, що це за зброя. Ми ж зі свого боку шукаємо її «власників», розслідуємо, як вона опинилася у Бориславі. Виявили її у будинку комунальної власності без вікон та дверей, – розповідає LMN начальник Дргогобицького відділу поліції Андрій Білас. – Останнім часом у нашому районі побільшало незаконної зброї. Це, мабуть, пов’язано з війною у країні. Багато людей повертаються зі Сходу і зі собою її привозять. Одні зброю використовують для продажу, інші тримають для самозахисту. Є й такі, що запасаються на майбутнє, бо невідомо, яка далі в Україні складеться ситуація. У будь-якому випадку за це передбачена кримінальна відповідальність. У жовтні у поліції проходив місячник добровільної здачі зброї. Приносили лише незареєстровані мисливські рушниці, військової зброї не було».

За фактом виявлення цього арсеналу правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Нагадаємо, що у селищі Підбуж Дрогобицького району правоохоронці не дозволили 45-річному місцевому мешканцю підірвати власний будинок, в якому живе разом зі сім’єю.

Фото: Варта1

Відео