Генпрокуратура почала розслідувати “погрози” Софії Федини | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Генпрокуратура почала розслідувати “погрози” Софії Федини
01 Листопада, 14:31

Генпрокуратура почала розслідувати “погрози” Софії Федини

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо висловлювань народного депутата “Європеської солідарності” Софії Федини на адресу президента Володимира Зеленського, – пише УП

На своїй сторінці у Facebook депутат від “Слуги народу” Олександра Качура, який, власне, і поскаржився в ГПУ, написав:

«Передайте хтось Звіробій і Федині номер кримінального провадження, щодо їх закликів до вбивства людини і повалення державної влади. PS: Далі буде».

Нагадаємо, Софія Федина та волонтерка Маруся Звіробій емоційно відреагували на слова президента у Золотому -4. Тоді, 26 жовтня, Зеленський мав розмову із добровольцями та ветеранами ООС. Під час спілкування з одним із військових  заявив:

«Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати. …  Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь».

У свою чергу, коментуючи висловлювання Зеленського, народна депутатка “Євросолідарності” Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій наголосили на неприпустимості такої поведінки очільника держави. Звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій.

«Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають. Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову», – сказала зокрема Федина.

 

До слова, Софія Федина – українська співачка і телеведуча, політик та громадський діяч, член Президії Світової федерації українських лемківських об’єднань, політолог-міжнародник. Кандидат політичних наук та доцент кафедри міжнародних зв’язків Львівського національного університету імені Івана Франка.

  • 0
  • 287
Відео