Вартість проїзду у трамваях та тролейбусах Львова таки зросте | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Вартість проїзду у трамваях та тролейбусах Львова таки зросте
28 Листопада, 10:01
logo-black

Вартість проїзду у трамваях та тролейбусах Львова таки зросте

Учора, 27 листопада, у Львові відбулися громадські слухання щодо підвищення вартості проїзду у трамваях та тролейбусах. Як повідомляє “Твоє Місто” на слухання зареєструвались близько 200 людей. Головував на слуханнях заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

Як пояснив під час слухань керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, один кілометр транспортної роботи для трамваїв коштує 75,7 грн, а для тролейбусів – 61,7. За рік необхідно виконати 5,5 млн км та 4,7 млн км відповідно, тож загалом на оплату транспортної роботи на електротранспорт доведеться витратити 707 млн грн на рік. За його словами, 37% витрат ЛКП «Львівелектротранс» наразі не покриває ніхто, тому є необхідність у коригуванні тарифу.

Більшість присутніх проголосувала за подорожчання проїзду у трамваях та тролейбусах. Відтак, тепер існуватиме різниця в залежності від того, де саме ви купуєте квиток. Якщо у водія, то він коштуватиме 7 гривень, якщо у кіоску, то 6 гривень. За таке рішення проголосували 111 учасників слухання.

Коли саме зросте ціна на проїзд невідомо. У “Львівелектротрансі” LMN повідомили, що встановлення ціни на проїзд не належить до їх повноважень. Остаточне рішення прийматимуть у мерії.

Фото: ЗІК.

Відео