Жителі Бродівщини у стінах Європарламенту розповідали правдиві новини про Україну | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Жителі Бродівщини у стінах Європарламенту розповідали правдиві новини про Україну
10 Грудня, 13:48
logo-black

Жителі Бродівщини у стінах Європарламенту розповідали правдиві новини про Україну

До компанії людей, котрим небайдужа доля планети, долучилися мешканці Бродівщини. У стінах Європарламенту бродівчани Назар Островський та Володимир Ступак поспілкувались із політичними представниками багатьох країн світу у рамках молитовного сніданку, що відбувся у Брюселі 4-5 грудня.

На ньому делегації європейських країн, серед яких – урядовці, представники політичних структур, громадські та релігійні діячі, обмінювалися досвідом у різноманітних питаннях.

“Вразило, що світову спільноту справді цікавить України, болить те, що відбувається в нас. Вони хотіли почути правдиві новини з перших уст. Кажуть, що не завжди довіряють інформації, яку отримують із ЗМІ, адже її часто перекручують”, – розповідає Назарій Островський, учасник молитовного сніданку, він із Бродівського районного осередку Української Галицької Партії.

Назара та його однопартійця делегували як політиків Спільнота благословення УГКЦ. Остання має досить тісні відносини з Європейським християнським політичним рухом, який і організував сніданок.

За словами Назара Островського, зустріч представників християнського політичного руху у Європарламенті розпочалась із неофіційної вечері 4 грудня, де учасники самостійно знайомилися один з одним. Більш суттєвіше спілкування відбулось вже за кілька годин на офіційній вечері у стінах Європейської комісії.

 

«Наступного дня, на світанку, під строгим контролем проходили вже до Європарламенту на сніданок. У всіх ретельно перевіряли документи, звіряли прізвища та на металошукачах перевіряли особисті речі. Там з контролем все дуже серйозно. – продовжує Назар. – Під час сніданку говорили на різні теми, навіть про торгівлю людьми. Ніколи раніше не думав, що ця тема у ХХІ столітті продовжує бути актуальною. Після торгівлі зброєю та наркотиками вона на третьому місці. В Україні за часів Незалежності від торгівлі людьми постраждало 5 мільйонів осіб, і це лише  офіційна статистика. Крім того, обговорювали проблему голоду у світі. ХХІ століття, ми літаємо, маємо iPhones, Tesla і при цьому в нашому світі кожних 5 секунд вмирає з голоду дитина… У контексті таких розмов сніданок був досить скромним: пригощали булочкою та хлібом із маслом».

 

Додамо, традиції таких молитовних сніданків уже 60 років. Вони регулярно проходять у США, країнах ЄС, а з 2009-го року «Національні молитовні сніданки» організовують і в Україні.

Відео