На “євробляхи” чекають нові штрафи | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
На “євробляхи” чекають нові штрафи
09 Листопада, 13:33

На “євробляхи” чекають нові штрафи

Вже через кілька місяців

Через півроку власники автівок на єврономерах відчують різке збільшення штрафів. Депутати проголосували законопроект №8488, який вносить зміни до Митного кодексу.

Суми, які загрожують порушникам, збільшаться у кілька разів.

 

Тож якщо автівка, яка перебуває в Україні транзитом, перевищує термін перебування більш, ніж на 10 діб, доведеться заплатити штраф 8,5 тисяч гривень. Коли ж від 20 до 30 діб, такий штраф зростає до 85 тисяч гривень. А якщо термін перебування прострочили на місяць і більше, то штраф сягатиме 170 тисяч гривень або й конфіскацію авто.

Також збільшили штрафи для порушників, які ввезли авто на рік – у режимі тимчасового ввезення.

Каратимуть і тих, хто володіє таким транспортним засобом незаконно – від 8,5 тисяч гривень до 17 тисяч, а також із позбавлення права керувати автомобілем терміном на рік.

Також депутати дали повноваження Нацполіції зупиняти автівки на “євробляхах”, а вже незабаром створять єдину базу таких машин.

Нагадаємо, вчора депутати прийняли закон про розмитнення. Акцизну ставку при цьому знизили. Однак активісти АвтоЄвроСили таким рішенням незадоволені. Вони кажуть, що нардепи підтримали “олігархічні правки”. А тому збираються влаштувати всеукраїнську акцію протесту. Вимагатимуть, щоб Президент ветував закон.

Відео