“Щоб на твій номер швидка не приїхала…” | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
“Щоб на твій номер швидка не приїхала…”
12 Листопада, 16:51

“Щоб на твій номер швидка не приїхала…”

Львів’янин скаржиться на працівників швидкої допомоги

У суботу Максим Саксон проходив біля церкви Ольги та Єлизавети. Там він побачив безхатченка, який лежав просто на трамвайній колії – хотів вчинити самогубство.

Максим допоміг йому встати, у той час, коли продавчиня образів поряд сказала, що не варто, адже до “він нікому не потрібен”. Все ж хлопець викликав швидку допомогу. Медики приїхали, та, за словами, Максима, допомагати безхатченку не хотіли.

 

З невдоволенням та огидою подивись на безпритульного та сказали, що забирати його не будуть, – розповів Максим.

Лише після того, коли Максим пригрозив, що викличе поліцію, безхатченка таки забрали. Проте вслід він почув слова “щоб на твій номер швидка не приїхала і коли тобі буде потрібно служба, щоб усі швидкі були зайняті”. Хлопець каже, що його образили не слова до нього, а ставлення до бездомних.

“ЛМН” звернулася за коментарем до директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф
Володимира Похмурського. Він сказав, що про цей випадок не знав, але обов’язково з’язує, що відбулось. Натомість наголосив на тому, що зловживати послугами екстреної допомоги не можна.

Усі радісно ганьблять “швидку”, яка в даному випадку виконує роль соціальних служб. Хлопчик гордиться тим, що він погрозами й шантажем заставив приїхати бригаду й забрати з вулиці безхатченка (якого, як я розумію, регулярно звідти забирають). Проблема цих людей, у більшості, у відсутності соціальної допомоги, – сказав Володимир Похмурський.

За його словами зараз, із настанням холодів, ситуація лише погіршиться. А евакуація безхатченків із вулиці не є роботою лікарів.

Але люди звикли з будь-якого приводу дзвонити на 103. А потім нерідко скаржаться, що до них на екстрений випадок спізнюється бригада, бо вона в цей час виконує невластиву їй функцію, – пояснив Похмурський.

Натомість Володимир Похмурський порекомендував львів’янам у таких випадках звертатись на вул. Кирилівську, де є спеціалізований заклад  і там безхатченкам надають спеціалізовану допомогу. Єдина умова – людина не повинна бути у стані алкогольного сп’яніння. Телефонувати можна за номерами – 233 14 79, 233 10 49.

Ще один заклад – винниківський адаптаційний центр “Оселя”. Телефон – 096 426 47 96

Відео