Замміністра МОЗу пояснив, як працюватиме “Безкоштовна діагностика” | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Замміністра МОЗу пояснив, як працюватиме “Безкоштовна діагностика”
13 Листопада, 20:41

Замміністра МОЗу пояснив, як працюватиме “Безкоштовна діагностика”

З середини 2019 року стартує Програма “Безкоштовна діагностика”

Завдяки їй всі послуги у поліклініках чи лабораторіях будуть безкоштовними.

Зараз кожна людина може обрати свого сімейного лікаря і отримати в нього базовий перелік послуг: консультації, аналізи, базові діагностики.

Та, щоб якісно поставити діагноз, сімейний лікар часто дає направлення в поліклініку чи лабораторію, де потрібно здати ще додаткові аналізи, пройти інструментальні дослідження або  отримати консультацію спеціалістів.

На жаль, там ми стикаємося з проявами старої системи. Зазвичай за ці всі послуги доводиться платити і буває таке, що неформально.

 

“Прийшов час покласти цьому край. У 2019 році ми запускаємо Програму «Безкоштовна діагностика», в межах якої кожен з нас може отримати ширший перелік аналізів, інструментальних досліджень (рентген, мамографія, УЗД та ін.), а також консультації необхідних спеціалістів і не платити за це”, – повідомив заступник мністра охорони здоров`я Павло Ковтонюк.

За ці послуги платитиме Національна служба здоров`я. Окрім того,  пацієнт самостійно зможе обрати заклад, де буде проходитит діагностику.

Але є одна умова. Щоб отримати послуги безкоштовно, треба мати направлення сімейного лікаря. Тому, якщо Ви ще не обрали свого лікаря, то варто це зробити.

А вже з середини наступного року  на дверях  поліклінік та лабораторій висітимуть  знаки Програми «Безкоштовна діагностика».

Відео