20-річного гірника, який травмувався на шахті, прооперували у Червонограді | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
20-річного гірника, який травмувався на шахті, прооперували у Червонограді
23 Лютого, 16:16
logo-black

20-річного гірника, який травмувався на шахті, прооперували у Червонограді

Юлія Швидко

20-річний підземний гірник, який травмувався на шахті «Межирічанська» у Червонограді, переніс операцію на ногу. Зараз він перебуває у Червоноградській міській лікарні. Його стан – задовільний. Про нещасний випадок, який стався з гірником, сьогодні повідомили у групі «Шахтарі Червонограда» у Фейсбук.

«Цей хлопець працює на шахті зовсім недавно, влаштувався лише пів року тому. Його батько також є шахтарем, – розповідає LMN Андрій Паска, голова первинної профспілкової організації шахти «Межирічанська». – У цей день він з іншими гірниками розвантажував дерев’яний брус зі спец вагонетки. Там була не дуже суха поверхня,тому хлопчина оступився, а брус вдарив його по лівій нозі. Його забрали у лікарню із закритим перелом середньої третини лівого стегна зі зміщенням. Прооперували, наче все має бути добре».

Андрій Паска каже, що фонд страхування від нещасних випадків повністю оплатив лікування гірникові.

«При таких нещасних випадках на шахтах людину у лікарню не везуть звичайною «швидкою», цим займається воєнізований гірничорятувальний загін. Усе оформляється по закону. Далі потерпілого не цікавить, в скільки обходиться лікування. Це на себе бере фонд», – додає Паска.

Фото: ілюстративне

Відео