«Відкрийте ринки!»: вночі на львівській Ратуші активісти залишили повідомлення для мерії | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
«Відкрийте ринки!»: вночі на львівській Ратуші активісти залишили повідомлення для мерії
28 Квітня, 14:44
logo-black

«Відкрийте ринки!»: вночі на львівській Ратуші активісти залишили повідомлення для мерії

Сьогодні вночі, 28 квітня, на стіні львівської Ратуші з’являлися світлові написи із закликом негайно відкрити у місті ринки. У такий незвичний спосіб до мерії звернулися небайдужі міщани, які вважають рішення міської ради про закриття ринків незаконним та антиконституційним.

«Закриття ринків вигідне лише великим торговельним мережам. Для них – це привід підняти ціни. Просторі ринки – значно безпечніші, ніж тісні магазини», – йшлось у повідомленнях, які за допомогою проектора спрямовували на фасад Ратуші.

Львів’яни вважають, в період пандемії ринки є набагато безпечнішими, ніж тісні магазини, які весь цей час продовжують працювати.

«Ринки Львова, зазвичай, просторі та добре вентильовані. В час пандемії вони становлять значно меншу небезпеку, аніж, наприклад, великі мережі супермаркетів, в яких у закритому просторі досі одночасно можуть шпацерувати десятки людей одночасно», – кажуть активісти Української Галицької партії, котрі організували цей перформенс.

Вони «прописали» на стіні і правила безпеки на ринку під час карантину:

«Не більше, ніж 1 відвідувач на 20м². Обов’язкова розмітка руху покупця по торговій площі. Обов’язкові бар’єри між товаром та покупцем. Обов’язкове використання засобів індивідуального захисту. Відстань у черзі – не менше ніж 1,5 метра».

Нагадаємо, Українська Галицька партія надає допомогу підприємцям в період карантину. Запроваджена спеціальна гаряча лінія підтримки. Кожен, у кого виникли проблеми у сфері малого бізнесу, можуть звертатися за тел.: 096-561-75-39 та отримати фахову юридичну допомогу.

  • 0
  • 508
Відео