Жодних послаблень: на Львівщині продовжили карантин | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Жодних послаблень: на Львівщині продовжили карантин
29 Травня, 15:05
logo-black

Жодних послаблень: на Львівщині продовжили карантин

До понеділка, 1 червня, продовжили карантинні обмеження на території Львівської області. Все через ситуацію із кількістю хворих на коронавірус. Останніми днями статистика невтішна.

«Постанова Кабміну передбачає три критерії, за якими можна послаблювати карантин. Ми попадаємо під послаблення лише у двох. По інцидентності область не проходить межу, за якою можна пом’якшувати обмеження, – каже заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Щодо епідеміологічної ситуації в області, то тут експерти навпаки наголошують про погіршенні динаміки.

«Про припинення карантину чи його пом’якшення – зарано говорити. Все більше людей, потрапляють до медзакладів із важкими формами. У Львові захворюваність надзвичайно висока», – говорить керівник Лабораторного центру Роман Павлів.

Враховуючи ситуацію в регіоні щодо захворюваності на Covid-19 сьогоднішня комісія ТЕБ і НС прийняла рішення продовжити карантинні заходи до понеділка. Чи послаблять обмеження дальше – вирішуватимуть в обід 1 червня.

Нагадаємо, серед карантинних заборон, які в тому числі діятимуть до понеділка буде: обмеження руху міжміського та приміського транспорту, забороняється масове відвідування релігійних установ, проведення культурних і спортивних заходів. З певними обмеженнями працюватимуть заклади громадського харчування.

До слова, минулої п’ятниці в ЛОДА також засідала спеціальна комісія ТЕБ і НС, тоді, нагадаємо, на території Львівщини ситуація також не сприяла для пом’якшень карантину. Його продовжили до сьогоднішнього дня. За цих сім днів, на жаль, кількість хворих на коронавірус тільки збільшилась, загалом на 362 випадки, 12 людей померло. Кілька разів, за цей час, в нашій області фіксували рекордну в Україні кількість хворих. Станом на сьогодні, на території Львівщини захворіло 50 людей. Від початку епідемії вже – 1 563 випадки.

До речі. дозвіл послабити карантин сьогодні отримали Волинська, Закарпатська та Луганська області. А от про неготовність виходу із обмежень крім Львівщини заявили також Донецька, Рівненська та Чернівецька області.

Відео