DZIDZIO став Заслуженим артистом України | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
DZIDZIO став Заслуженим артистом України
24 Серпня, 13:52
logo-black

DZIDZIO став Заслуженим артистом України

Сьогодні, у День незалежності України, президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами декількох українців. 

Композитор та режисер родом з Новояворівська Яворівського району Михайло Хома, відомий як фронтмен гурту DZIDZIO, отримав звання Заслуженого артиста України. Співак навчався у Львівському музичному училищі, де закінчив диригентський факультет, та у Київському національному університеті культури і мистецтв. У 2009 соліст гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко запропонував у Новояворівську створити  гурт DZIDZIO, в якому Михайло Хома став солістом. 

DZIDZIO за виконання гумористичних пісень став улюбленцем підлітків та дітей. Його пісні виконували на весіллях та інших забавах. Торік, перед футбольним матчем Україна – Литва, співак здобув нову славу – виконав гімн України. Відтоді його почали сприймати більш серйозно.

“Заслужено! У тому, як він виконує гімн України, відчувається величезна повага і любов до своєї країни. Бажаю мудрості владі нагороджувати достойних кандидатів, щоб не звести на ніщо це звання!” – написала у Фейсбук прихильниця співака Тетяна Стахурська.

Також звання Заслуженого артиста України отримав білоруський музикант, засновник гуртів «Ляпис Трубецкой» та Brutto Сергій Міхалок. Поет Юрій Рибчинський став Героєм України, актор Володимир Горянський отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня, а силач і актор Василь Вірастюк – звання Заслуженого працівника фізичної культури і спорту.

Фото: з відкритих інтернет-джерел

Відео