У вихідні на Львівщині прогнозують дощі та похолодання | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
У вихідні на Львівщині прогнозують дощі та  похолодання
25 Вересня, 19:05

У вихідні на Львівщині прогнозують дощі та похолодання

Теплі та сонячні вересневі дні зміняться на холодні й дощові, – інформують  у Львівському регіональному центрі з гідрометеорології. Вже завтра, 26 вересня, слід очікувати погіршення погодніх умов, що будуть спричинені проходженням атмосферних фронтів від Балканських циклонів.

“26 вересня вдень значні дощі, місцями сильні. Пориви південно-східного вітру 17 – 22 м/с; грози, подекуди град. У неділю, 27 вересня, температура повітря прогріється лише до 15 градусів тепла”, – прогнозують синоптики.

Можливий розвиток  небезпечного гідрологічного явища: ввечерi 26 та впродовж 27 – 28 вересня на рiчках басейнів Сяну, Днiстра очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,5 – 1,5 м.  27 вересня при сильних дощах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах iснує загроза утворення окремих селiв.

 

“Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки та проявляти пильність та обережність, перебуваючи на вулиці. Намагайтеся не ходити під розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач”, – закликають жителів Львівщини.

Відео