У 30 відсотків пацієнтів після COVID-19 виникають проблеми з психікою, – Євген Комаровський | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
У 30 відсотків пацієнтів після COVID-19 виникають проблеми з психікою, – Євген Комаровський
15 Грудня, 13:21

У 30 відсотків пацієнтів після COVID-19 виникають проблеми з психікою, – Євген Комаровський

Після того, як людина перенесла важку або середньо-важку форму коронавірусу, її психічному здоров’ю потрібно приділяти особливу увагу. За даними різних клінік, у 30 відсотків пацієнтів після перенесеного COVID-19 виникають проблеми з психікою. Саме тому збільшилася кількість суїцидів. Про це у своєму відеоблозі зазначив лікар-педіатр і телеведучий Євген Комаровський.

«Тут і депресія, і синдром панічних розладів, спроби суїциду. А ще потрібно розуміти, що ця ситуація з психозом підтримується 100 відсотків ЗМІ заявами уряду, обмеженнями. Ми всі перебуваємо в стані страху та залякування, що, звісно, не сприяє нашому психічному здоров’ю. Ця проблема пов’язана як з безпосереднім впливом коронавірусної інфекції на структури головного мозку, так і з «інформацидом» і політичною активністю всіляких…», – пояснив лікар.

Комаровський додав, що для людей, які перехворіли коронавірусом, потрібно приділяти особливу увагу на державному рівні.

«Повинна бути ціла державна програма психологічної реабілітації – і всілякі препарати, і санаторії-профілакторії, і можливості подихати свіжим повітрям, і, звісно, в кожному стаціонарі профілактика суїциду – решітки на вікнах хоча б. Тема дуже актуальна і вимагає зовсім конкретного міжнародного протоколу буквально на рівні ВООЗ», – підсумував він.

Фото: Главред

Відео