«Друзі намагалися його врятувати»: в озері біля Львова втопився 15-річний підліток | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
«Друзі намагалися його врятувати»: в озері біля Львова втопився 15-річний підліток
28 Травня, 13:04
logo-black

«Друзі намагалися його врятувати»: в озері біля Львова втопився 15-річний підліток

Вчора, 27 травня, під час купання в озері Черепинка у Старому Селі, що належить до Давидівської громади, втопився 15-річний підліток. Коли школяр зник у воді, для його пошуку викликали рятувальників. О другій дня працівники пожежно-рятувального відділення на надувному човні взялися до роботи. Через три години водолази дістали тіло школяра.

«Хлопець з компанією відпочивав біля водойми. Пірнув під воду, але не зміг виплисти. Друзі намагались врятувати його, проте це не дало результату», – кажуть рятувальники.

Поліція відкрила кримінальне провадження з приміткою «нещасний випадок». Тіло підлітка забрали для судово-медичної експертизи. У Старому Селі поки не знають, коли зможуть попрощатися зі загиблим.

«Важко усвідомити, що трапилося таке велике горе. На цьому озері невелика глибина, багато років ніхто не топився, – розповідають LMN у Старосільській загальноосвітній школі, де навчався покійний. – Цей хлопець був учнем дев’ятого класу, дуже позитивна дитина. Такий кмітливий та активний, завжди брав участь у різних спортивних змаганнях. Товариський – мав багато друзів, однокласники його любили. У батьків був найстаршим сином. Тепер треба молитися, аби Бог дав їм сили пережити таку втрату».

У сім’ї, де виховувався загиблий хлопець, є ще двоє молодших дітей-школярів. Син Юрій навчається у сьомому класі, донька Марія – у п’ятому.

Надзвичайники ж звертаються до людей і наголошують, що слід купатися лише у дозволених місцях. Окрім цього, температура води повинна становити не менше, ніж 18 градусів тепла.

Фото: ДСНС у Львівськівй області

Відео