У «Шевченківському гаю» згоріла дерев’яна хата (ВІДЕО) | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
У «Шевченківському гаю» згоріла дерев’яна хата (ВІДЕО)
06 Лютого, 10:41

У «Шевченківському гаю» згоріла дерев’яна хата (ВІДЕО)

Сьогодні вночі, 6 лютого, у Львівському музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького сталась пожежа. Внаслідок події згорів один з експонатів – дерев’яна хата.  Про це повідомляють у департаменті цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

Як стало відомо, внаслідок пожежі згоріла гуцульська гражда середини ХІХ століття, привезена зі села Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області.

 

«6 лютого о 02:14 год. на ОКЦ ГУ ДСНС України у Львівській області надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові (Львівська МТГ) по вул. Чернеча Гора, 1, на території Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького, в дерев’яному одноповерховому будинку, критому очеретом», – йдеться в повідомлені.

 

Загасили вогонь о 03:13. До ліквідації залучили 5 одиниць техніки та 22 рятувальників. Постраждалих у пожежі немає. Повідомляється, що наразі встановлюється причина пожежі.

Додамо, музей розташований у Львові на вул. Чернеча Гора, 1. Тут просто неба знаходиться 124 пам’ятки західноукраїнської архітектури об’єднаних у 54 садиби та 6 церков. Одні із найстаріших хат датуються 1749-1763 роками.

Відео