На Самбірщині та Старосамбірщині нові очільники поліції | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
На Самбірщині та Старосамбірщині нові очільники поліції
20 Грудня, 11:45

На Самбірщині та Старосамбірщині нові очільники поліції

Ірина Гнатів

19 грудня особовому складу Самбірського відділу поліції офіційно представили начальника підрозділу – підполковника поліції Романа Чекаса. 39-річний Роман Орестович служить у внутрішніх органах з 2006-го року. Дотепер був начальником Старосамбірського відділення поліції. Служив в АТО.

 

«В умовах, в яких зараз працює українська поліція – без законодавчої бази, матеріального забезпечення – Роман Чекас працював, можна сказати, добре. Бо ж реформа поліції насправді не відбулося, і керівникам відділків працювати дуже непросто, – розповідає LMN депутат Старосамбірської райради Василь Курій.

Можу сказати одне: Романа Чекаса на Старосамбірщині поважають. Торік він мав проблеми з атестацією. Громада району, активісти висловлювали йому підтримку в соцмережах. Депутати райради піднімали це питання на сесіях, зверталися тоді до начальника обласного управління МВС Дмитра Загарії, щоб його залишити на посаді. Фактично район його тоді відстояв».

Василь каже, Роман Чекас не є кар’єристом. Коли після подій на Майдані громада звернулася до нього з проханням очолити районну поліцію, він відмовився. Сказав, що до такої відповідальної роботи ще не готовий. Став керівником через два роки – коли зрозумів, що має достатньо знань, сил і розуміння ситуації.

 

 

Керівником Старосамбірського відділення поліції призначили підполковника поліції Сергія Захарчика. Сергій Васильович – одноліток Чекаса. Служить в органах з 1997 року. Попередня посада – заступник начальника Турківського відділення.

Нових очільників представив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Тарас Сабанюк. Відзначив великий досвід роботи у поліції кожного з призначених та побажав їм успіхів на нових посадах.

Відео