регіональні новини
Написати нам
Додавайте спеції та прянощі в гарячі напої, – експерти розповіли, як адаптувати свій організм восени
10 Листопад, 09:17

Додавайте спеції та прянощі в гарячі напої, – експерти розповіли, як адаптувати свій організм восени

Восени важливо переглянути свій щоденний раціон та спосіб життя. Це допоможе підлаштувати та адаптувати свій організм до осінніх погодних умов.

Центр громадського здоров’я України підготував прості поради для кожного, які допоможуть залишатися здоровим та урізноманітнити осіннє харчування, передає Львівський портал.

Перш за все, варто надавати перевагу сезонним овочам та фруктам. Гарбуз, яблука, груші, виноград, баклажани, солодкий перець, різні види капусти, корінь петрушки, селери, морква -осінні джерела вітамінів та мікроелементів, які підготують організм до сезонних змін.

Важливим є і питний режим. Здається, що восени не так хочеться багато пити, як влітку. Однак  навіть якщо не відчуваєте спраги, питного режиму необхідно дотримуватися, виходячи з норми 30 мл рідини на кілограм ваги. Достатнє вживання води щодня допомагає подолати хронічну втому, стрес, поліпшує роботу мозку і всього організму.

Третя порада – потрібно контролювати та обмежити вживання солодкого. Цукор може стати причиною різних захворювань: серцево-судинні, ожиріння, карієс, хвороби печінки та деяких видів раку. ВООЗ рекомендує обмежити споживання цукру до 10%.

Експерти ВООЗ рекомендують зменшити споживання цукру  до 25 г  – це одна склянка фруктового соку або  п’ять чайних ложок цукру на день.

Замінити солодощі можна медом, фруктами і сухофруктами. Можна робити смузі на основі банану, запікати яблука з домашнім сиром і гарбуз, з корицею та горіхами.

Варто обмежити вживання жирної та важкої їжі. Краще їсти продукти з корисними жирами: авокадо, оливкова олія, горіхи та червона риба. Повноцінне харчування допоможе залишатися ситим протягом довгого часу та зберігати хорошу фізичну форму.

Додавайте спеції та прянощі в гарячі напої. До зігріваючих відносять імбир, кардамон, мускатний горіх, корицю, лавровий лист, гвоздику, перець червоний і чорний, шафран, куркуму, кмин. Для приємного аромату додавайте часточки фруктів, а підсолодити напій можна солодкою настоянкою шипшини або медом.

Фото: ілюстративне (acc.cv.ua)

  • 0
  • 52
Схожі новини