Продаж гуманітарної допомоги організували чиновники, які мали передати її ЗСУ, – СБУ | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Продаж гуманітарної допомоги організували чиновники, які мали передати її ЗСУ, – СБУ
19 Травня, 12:28

Продаж гуманітарної допомоги організували чиновники, які мали передати її ЗСУ, – СБУ

У справі про продаж гуманітарної допомоги, яка призначалася українській армії, ведеться слідство. А виявлені бронежилети таки передадуть за призначенням – на фронт. Про це повідомляє Управління СБУ Львівщини.

Нагадаємо, йдеться про випадок, коли волонтери виявили, що вироблені ними для війська бронежилети опинилися на полицях однієї з популярних торгівельних мереж. Саме вони звернулися до СБУ з вимогою розібратися у цій ситуації.

«За даними слідства, ділки намагались незаконно продати понад 1 тис. бронежилетів на загальну суму більше 12 млн. грн. Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони», – повідомляють у СБУ.

За їх інформацією, саме чиновники організували продаж гуманітарного товару через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів.

«Завдяки втручанню СБУ в одній із торговельних мереж було вилучено частину цієї продукції. Вона буде передана до ЗСУ», – йдеться в повідомленні спецслужби.

Наразі проводяться слідчо-оперативні заходи з пошуку решти бронежилетів, а також встановлюються всі обставини та особи, причетні до протиправної схеми.

Відео