Більшість дитсадків Львова не відповідають вимогам “протипожежки” | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Більшість дитсадків Львова не відповідають вимогам “протипожежки”
09 Жовтня, 16:57

Більшість дитсадків Львова не відповідають вимогам “протипожежки”

Ситуація критична: 97 зі 101

Львівські дитячі садки не відповідають вимогам протипожежної безпеки. У 97 закладах надзвичайники виявили порушення. (всього їх і місті 101).

Про це повідомив депутат Львівської міської ради Сергій Івах.

Управління освіти має терміново вирішити питання пожежної безпеки в навчальних закладах Львова. Адже із відповіді ГУ ДСУ з надзвичайних ситуацій бачимо, що із 101 ДНЗ Львова 97 з них – не відповідає вимогам протипожежної безпеки, – каже Івах.

Депутат написав звернення до ГУ ДСНС у Львівській області, у якому попросив надати йому інформацію щодо протипожежної безпеки у ДНЗ Львова, Рудного, Винник та Брюхович.

Надзвичайники відповіли, що перевіряли заклади ще на початку літа. Тоді і з’ясувалось, що 97 закладів не мають автоматизованих систем виявлення пожежі та оповіщення людей. А у семи закладах ці системи несправні або просто не обслуговуються.

Ще 9 закладів не вивели спрацювання цієї системи на пульти пожежного спостереження. У 22 ДНЗ системи евакуації не відповідають вимогам, у 8 вони просто дуже захаращені.

Великий відсоток, 76 садків, електромережу використовують із порушеннями. Є проблеми також із вогнегасниками, бракує громовідводів.

 

 

Нагадаємо, ЛМН вже писала про те, що проблему львівських садків депутат Івах пропонує вирішити завдяки ремонту та реконструкції занедбаних приміщень колишніх ДНЗ.

  • 0
  • 762
Відео