«Побачимо, який шлях оберуть у Кремлі»: Володимир Зеленський про звільнення моряків та мир з Росією | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
«Побачимо, який шлях оберуть у Кремлі»: Володимир Зеленський про звільнення моряків та мир з Росією
25 Травня, 17:26

«Побачимо, який шлях оберуть у Кремлі»: Володимир Зеленський про звільнення моряків та мир з Росією

Президент Володимир Зеленський припускає: якщо Росія виконає наказ трибуналу ООН про звільнення українських моряків і кораблів, – це може свідчити про готовність припинити війну з Україною.

“Виконання РФ наказу Міжнародного трибуналу ООН про звільнення захоплених українських моряків і кораблів може стати першим сигналом з боку російського керівництва про реальну готовність до припинення конфлікту з Україною”, – сьогодні Президент написав в Facebook.

Далі зазначив, що таким чином Росія може зробити крок до “розблокування переговорів і вирішення створених нею проблем у цивілізований спосіб”.

“Побачимо, який шлях оберуть у Кремлі. Але ми дуже чекаємо наших хлопців удома!”, – продовжив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що 24 українських моряків після збройного нападу в Керченській протоці 25 листопада захопили російські прикордонники Серед них – 47-річний Андрій Оприско зі села Надітичі Миколаївського району. Сина з полону чекає одинока матір Ольга Оприско.

Сьогодні трибунал ООН з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити українських моряків та дозволити їм повернутися в Україну, а також звільнити три захоплені кораблі.

Фото: х відкритих інтернет-джерел

Відео