Слідом за Євробаченням та Чемпіонатом Європи: МОК перенесе Олімпіаду-2020 у Токіо | Львівська мануфактура новин
Підтримати проект
регіональні новини
Слідом за Євробаченням та Чемпіонатом Європи: МОК перенесе Олімпіаду-2020 у Токіо
24 Березня, 16:10

Слідом за Євробаченням та Чемпіонатом Європи: МОК перенесе Олімпіаду-2020 у Токіо

Міжнародний олімпійський комітет офіційно переніс літні ігри 2020 року, які відбудуться у японському Токіо. Все через пандемію коронавірусу. Про це повідомляє The Guardian.

«На підставі тієї інформації, яка є у розпорядженні МОК, було прийнято рішення про перенесення. Ми оголосимо про відстрочку і почнемо розбиратися з усіма наслідками, які величезні», – йдеться у уповідомленні.

Президент МОК Томас Бах погодився з пропозицією глави уряду Японії перенести Олімпіаду на один рік. Ігри повинні пройти не пізніше літа 2021 року.

«МОК та оргкомітет Ігор вважають безпеку спортсменів головним пріоритетом. Ми прагнули почати Олімпіаду 24 липня. Але оскільки коронавірус продовжує поширюватися, я розумію, що ми повинні взяти до уваги їх відстрочку. Наскільки довгою вона буде – складне питання. Можливо, було б краще надати організаторам Ігор достатньо часу, щоб підготуватися до нових дат. Але що стосується спортсменів, то чим коротше затримка, тим краще», – сказав Голова Національного олімпійського комітету Японії Ясухіро Ямасіта.

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Токіо повинні були пройти з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Спочатку проведення Олімпіади 2020 розглядали як таку, що проходитиме без глядачів. Потім хотіли перенести її на кінець року. Була й думка, аби Ігри відбулись у 2022 році.

До слова, через пандемію коронавірусу цього року вже скасували заплановані на травень Євробачення та на червень Європейський Чемпіонат з футболу.

Відео