Після того як почалася повномасштабна війна і з Донеччини, зокрема, Бахмута призупинились поставки солі, єдиним її джерелом в Україні став Дрогобич на Львівщині. Через великий попит солеварня збільшила виробництво у 2,5 раза, перейшовши на цілодобовий режим роботи, але й цього не вистачило, щоб забезпечити всю країну сіллю.
В 1473 тут було зроблено шахту глибиною 50 метрів, ця шахта збереглася до нашого часу, оскільки сіль дуже добре консервує деревину, а от метали – роз’їдає, тому труби в шахті були замінені на пластикові та нержавіючі. Шахта качає сировицю (соляну ропу), яка утворилась на цьому місці 20 мільйонів років – тоді через висихання моря вся сіль зібралася в цьому місці. Сама ропа є дуже концентрованою, оскільки на 1 літр містить 300 грамів солі. Чисту ропу купують переважно підприємства, тоді як розсипну сіль – для домашнього вживання.